Aşağıda nasıl yapılacağını videoda izleyebilirsiniz Eviniz için hoş aksesuar olacağı gibi çocuklarınız için güzel bir oyuncakta olabilir bu sevimli Örgü Kuşlar.
Beyaz çamaşırlarınızın ilk günkü beyazlığına kavuşması için yapacağınız çok kolay bir yöntem var
Beyaz çamaşırlarınız için leğene su doldurun ve içerisine bir tablet (1 tane değil)aspirini ezerek ekleyin .Daha sonra beyaz çamaşırlarınızı bu su da bekletin bir kaç saat bekletmeniz yeterli olacaktır ama isterseniz geceden suya koyup ertesi sabaha kadar bekletebilirsiniz
Ertesi gün ya da bir kaç saat sonra çamaşırları bu sudan alıp direk çamaşır makinesine koyun ve normal yıkama yapın
Sonuca inanamayacaksınız beyaz çamaşırlarınız ilk günkü gibi bembeyaz olarak çıkacaktır makineden
Öncelikle plastik şişenizi kullanmak istediğiniz uzunlukta kesiniz daha sonra kestiğiniz plastik şişenin ağız kısmını yavaş hareketlerle kızgın ütüye değdirerek keskinliğinin gitmesini ve düzelmesini sağlayın
Öncelikle plastik şişenizi kullanmak istediğiniz uzunlukta kesiniz daha sonra kestiğiniz plastik şişenin ağız kısmını yavaş hareketlerle kızgın ütüye değdirerek keskinliğinin gitmesini ve düzelmesini sağlayın
YAPILIŞI İlk olarajk yağı eritin diğer yanda bir kaba yoğurdu ve 2 yumurtayı ekleyın ve karıştırın.Yağı ve tuzunu da ekleyip tekrar karıştırın.
Diğer yanda yufkaızın ilk katını tezgaha yayın ve karışımdan her yerine gelecek şekilde sürün.Daha sonra 2. yufkayı üzerine koyup tekrar karışımdan sürün.3.yufkayı da aynı şekilde koyup son kata da karışımdan ekleyin ve üzerine peynir koyun. Daha sonra her iki yanından ve baş kısmından katlayın ve rulo şeklini verin.
Şimdi sıra geldi yufkamızın dinlenme aşamasına.Şimdi rulo şeklindeki yufkamızı derin dondurucuya atıp en az yarım saat bekletiyoruz.30 DAKİKA YA DA 1 SAAT SONRA DERİN DONDURUCUDAN ÇIKAN YUFKAMIZI VİDEODAKİ ŞEKİLDE DİLİMLİYORUZ. Bu arada daha evvel hazırlamış olduğumuz yoğurtlu karışımın hepsini kullanmayıp bir kısmını ayırmanız ferek.Dilimlediğimiz rulo yufkaları tepsiye alıyoruz ve üzerine ayırdığımız yoğurtlu sostan sürüyoruz. 170-180 derece fırına pimeye gönderiyoruz.
YAPILIŞI İlk olarajk yağı eritin diğer yanda bir kaba yoğurdu ve 2 yumurtayı ekleyın ve karıştırın.Yağı ve tuzunu da ekleyip tekrar karıştırın.
Diğer yanda yufkaızın ilk katını tezgaha yayın ve karışımdan her yerine gelecek şekilde sürün.Daha sonra 2. yufkayı üzerine koyup tekrar karışımdan sürün.3.yufkayı da aynı şekilde koyup son kata da karışımdan ekleyin ve üzerine peynir koyun. Daha sonra her iki yanından ve baş kısmından katlayın ve rulo şeklini verin.
Şimdi sıra geldi yufkamızın dinlenme aşamasına.Şimdi rulo şeklindeki yufkamızı derin dondurucuya atıp en az yarım saat bekletiyoruz.30 DAKİKA YA DA 1 SAAT SONRA DERİN DONDURUCUDAN ÇIKAN YUFKAMIZI VİDEODAKİ ŞEKİLDE DİLİMLİYORUZ. Bu arada daha evvel hazırlamış olduğumuz yoğurtlu karışımın hepsini kullanmayıp bir kısmını ayırmanız ferek.Dilimlediğimiz rulo yufkaları tepsiye alıyoruz ve üzerine ayırdığımız yoğurtlu sostan sürüyoruz. 170-180 derece fırına pimeye gönderiyoruz.
Bir kaba sütü boşaltıyorsunuz .Daha sonra içerisine 3 adet yumurtayı kırıyorsunuz.Ve sıvı yağını ve tuzunu ekliyorsunuz.Diğer yanda geniş tavanızın alt kısmına hiç yağlama yapmadan tek adet yufkanızı serin.Yufkanın kenarlardan saarkmasını sağlayacak şekilde.Sütlü yumurtalı karışımdan kepçe ile bu yufkanın her tarafına gezdirin.Diğer 2.yufkayı parçalara ayırarak tavanıza yerleştirin.Her bir kat olduğunda sütlü karışımdan gezdirin.
Sonraki kata peynirli harcınızı ekleyin ve son yufka parçalarınıda tavaya serin.Tekrar sütlü karışımdan gezdirin ve tavanın dış kısımlarına sarkan yufkaları da içe doğru kapatın.
Ve son olarak kalan sütü yufkanın her yanında gelecek şekilde dökün.Orta ateşte olan ocağınıza tavanızı yerleştirin ve ağzını kapatın.Ocağınız harlı olarak yanmasın.ilk 15 dakika sonra böreğin alt kısmını kontrol edin ,pişmiştir,işte bu noktada kapak yardımı ile böreğinizi alt üst edin ve diğer yanının pişmesi için 15 dakika daha ocakta bekletin.
Bir kaba sütü boşaltıyorsunuz .Daha sonra içerisine 3 adet yumurtayı kırıyorsunuz.Ve sıvı yağını ve tuzunu ekliyorsunuz.Diğer yanda geniş tavanızın alt kısmına hiç yağlama yapmadan tek adet yufkanızı serin.Yufkanın kenarlardan saarkmasını sağlayacak şekilde.Sütlü yumurtalı karışımdan kepçe ile bu yufkanın her tarafına gezdirin.Diğer 2.yufkayı parçalara ayırarak tavanıza yerleştirin.Her bir kat olduğunda sütlü karışımdan gezdirin.
Sonraki kata peynirli harcınızı ekleyin ve son yufka parçalarınıda tavaya serin.Tekrar sütlü karışımdan gezdirin ve tavanın dış kısımlarına sarkan yufkaları da içe doğru kapatın.
Ve son olarak kalan sütü yufkanın her yanında gelecek şekilde dökün.Orta ateşte olan ocağınıza tavanızı yerleştirin ve ağzını kapatın.Ocağınız harlı olarak yanmasın.ilk 15 dakika sonra böreğin alt kısmını kontrol edin ,pişmiştir,işte bu noktada kapak yardımı ile böreğinizi alt üst edin ve diğer yanının pişmesi için 15 dakika daha ocakta bekletin.
Yapraktan eviniz için şahane bir aksesuar yapıyoruz
Size gerekli olacak malzemelere gelince:
Büyük bir yaprak
kum
çimento
naylon
Öncelikle düz bir zemine geniş naylonu serin ve üzerine bir miktar kum döküp yayın ve üzerine bir kat daha naylon serin ve yaprağı yerleştirin
Diğer tarafta bir kapta çimentoyu su ve yeşil boya ekleyerek çamur kıvamına getirin ve yaprağın üzerine her tarafını kaplayacak şekilde yayın tabii ellerinizde eldiven mutlaka olsun
Son olarak çimento döktüğünüz yaprağın üzerine 1 kat daha naylon serin ve 24 saat kurumaya bırakın
24 saat sonunda naylonu kaldırın ve yaprak şekline aksesuarınızın ön yüzeyindeki yaprakları fırça yardımı ile temizleyin
Yapraktan eviniz için şahane bir aksesuar yapıyoruz