Kiviye bıçak değdirmeyin bakın nasıl kesilecek bakın nasıl soyacaksınız videolu anlatım 5 saniye gibi kısa bir süre içerisinde nasıl soyarsınız? |
e yalan söyleyeyim bende ilk defa bu şekilde pratik bir soyma işlemi ile karşılaştım ve her zaman ki gibi hemen sizlerle paylaşmak istedim arkadaşlar.
Pratik bilgiler püf noktaları hayatımızı kolaylaştırıyor gerçekten de. Özellikle kivinin geçmişi çok eskilere dayanmıyor ülkemizde.Çin kökenli olan kivi ülkemizde Karadeniz bölgemizde bolca yetişriliyor artık ve tezgahlarda artık çok sık karşımıza çıkıyor .Kivinin faydaları ise saymakla bitmeyecek kadar neredeyse.Özellikle C,E ve K vitaminleri vede potasyum bakımından çok zengin bir meyve Kivinin diğer faydalarına gelince: Astımı önlüyor Çocuklarda hapşırma ve öksürüğü azaltıyor DNA mutasyonlarını engelliyor antioksidan ve vitamini bolca barındırır Yüksek lif içerdiğinden dolayı kolon kanserine karşı koruyucudur. Kiviyi yerken özellikle bıçak değdirdimeden yemeye çalışın zira vitamin ve minerallerini içerinde tutmuş olursunuz. yapılan araştırmalar Kiviniz özellikle 6-7 yaşlarındaki çocuklarda solunum yolları üzerinde mucize etkiler yarattığını gösteriyor Bunun sebebi ise kivinin içerisinde bulunan flavonoitlerin hücre içi hasarı azaltması ve DNA mutasyon hazarını azltması gösteriliyor. Peki Kiviyi bıçak değdirmeden vitamin ve minerallarini kaybetmeden nasıl ssoyacağız aşağıda 2 adet kiviyi pratik soyma işlemi gösteren video paylaştım arkadaşlar sizlerde videoları izleyerek artık bu şekilde kivilerinizi soyarsınız diye düşünüyorum. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder