Sponsor bağlantı

22 Şubat 2021 Pazartesi

Bu ilaçlarla birlikte elma sirkesi kullanmayın

Bu ilaçlarla birlikte elma sirkesi kullanmayın


 Vücudumuz sürekli hareket eden,kimyasalların hareket ettiği ve etkileştiği karmaşık organizmadır.

Bazen maddeler birbirlerinin en iyilerini ortaya çıkararak  sinerjik olarak çalışır.Diğer zamanlarda düşmanca çalışırlar.Ve yararlı olan bir şeyi zararlı bir hale getirebilirler.

Elma sirkesi ciltten tutunda  sindirim ve kilo kaybına kadar bir çok alanda fayda sağlamaktadır.Elma sirkesinin kanıtlanmış faydaları arasında ölümcül iltihaplarla savaşmak,çürükleri iyileştirmek ve hatta kanser hücrelerini öldürmek sayılabilir.

Bu ilaçlarla birlikte elma sirkesi kullanmayın

Bununla birlikte bazı farmosotik ürünler  ve takviyelerle karıştırıldığında dikkate alınması gereken bir çok potansiyel yan etkileşimi olabilir.Peki elma sirkesi kullanmanız gerekiyorsa o halde mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Not:Yemeklerde ve salatalarda kullanılan elma sirkesi miktarı az olduğu için mide içeriğinizin karmaşıklığında  seyreltildiği için iyidir.

Bununla birlikte tek başına büyük miktarlarda kullanırsanız durum değişir.Aşağıda elma sirkesi ile birleştiğinde etkileşime giren ilaç ve durumlara bakmanızı öneririz.

Diyabet ilaçları

Elma sirkesi kan şekerini etkili bir şekilde düzenleyebilir.Şeker seviyesini düşürebilir.Dşyabet için insülin enjeksiyonu yapıyorsanız, elma sirkesi kan şekerinizi hızlı bir şekilde düşürebilir.Ek olarak potasyum seviyeleri,kalp ve kas işlevi düzgün sindirim için  daha fazla etkiye sahip olan elma sirkesi ile önemli ölçüde düşebilir.

Diüretikler

Vücuttaki sodyum su miktarınız azaltmak için  su hapları reçete edilir.Glukom,hiper tansiyon,ödem ve diğer durumlarda su tutma ve basıncını hafifletmek.Diüretikler böbrekleri daha fazla  sodyum salması için uyarır.Ve bununla birlikte hücrelerden su alır.

Bu şekilde ilaç kan basıncını düşürür.Sodyumu azaltmak için diüretik kullanıyorsanız,potasyumda dışarı atabileceğinden zaten bir potasyum eksikliğiniz olabilir.İşte tam bu noktada da potasyum değerleriniz daha da düşebilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sponsor bağlantılar